Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівська обласна рада виділила на зйомки фільму „Владика Андрей” 300 тисяч гривень

Львівська обласна рада виділила 300 тисяч гривень на фінансування повнометражного фільму „Владика Андрей”. Про це сьогодні, 28 листопада, на сесії облради повідомив голова ЛОР Мирослав Сеник.
За його словами, цілком можливо, що коли сьогодні прийматимуть зміни до обласного бюджету 2006 року, вдасться викроїти ще хоч трохи грошей на цей фільм. „Владика Андрей – це дуже важлива постать для нашої області, і ми зобов’язані допомогти у зйомках фільму про нього. Я звертаюся до людей бізнесу, органів місцевого самоврядування та УГКЦ так само долучитися до зйомок фільму”, – наголосив Мирослав Сеник.
Перед депутатами виступив режисер фільму Олесь Янчук, який поскаржився на те, що фінансування картини, яке на 80% є з державного бюджету, затримується. „Я вчора мав розмову із головою Державного комітету кінематографії, і мене запевнили, що гроші будуть, однак в мене просто болить серце, коли я дивлюсь на цю прекрасну погоду, яка є зараз, і думаю, що найближчим часом може випасти сніг. Ми вже три тижні мали вести зйомки у Львові, а я не хочу, щоб цей процес затягувався. Було б дуже добре, якби ця картина вийшла на екрани вже наступного року”, – наголосив Олесь Янчук.
Бюджет фільму – 10 млн грн, 8 млн з яких – державне фінансування і 2 млн – кошти, які має залучити продюсер стрічки.
«Владика Андрей» — це історичний, складнопостановочний фільм. Глядачі побачать Владику у різному віці: малим хлопчиком, молодим парубком, дорослим чоловіком та у період останніх років його життя. Режисер стрічки, заслужений діяч мистецтв України Олесь Янчук, відомий львів’янам своїми попередніми фільмами: «Голод-33», «Атентат. Осіннє вбивство у Мюнхені», «Нескорений» та «Залізна сотня».
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ