Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівська обласна рада вирішить долю шістьох депутатів місцевих рад

Сьогодні, 26 грудня, комісія з питань законності, депутатської діяльності, регламенту та військових проблем Львівської обласної ради розглянула подання прокурора області Євгена Блажівського на притягнення до кримінальної відповідальності шістьох депутатів рад різних рівнів Львівської області.
Прокурор звернувся до Львівської обласної ради згідно зі змінами до Закону України „Про статус депутатів місцевих рад”, оскільки місцеві ради відмовилися зняти недоторканість зі своїх депутатів – пояснив „Гал-info” голова комісії Михайло Ваврин. За його словами, останнє слово мають сказати депутати обласної ради, проте наразі комісія рекомендує їм надати згоду на притягнення до кримінальної відповідальності чотирьох з шести осіб та застосувати до них такий запобіжний захід як взяття під варту.
Михайло Ваврин з етичних міркувань відмовився назвати прізвища осіб, справи яких розглядатиме Львівська обласна рада, лише зазначив, що серед них є сільський та міський голови, депутати сільської, селищної та районної рад.
9 лютого, на черговій сесії обласної ради, депутати заслухають інформацію прокурора Львівської області та ухвалять відповідне рішення. На сесії буде присутній також прокурор Закарпатської області, оскільки одна з осіб, справу якої розглядатимуть, раніше була високопосадовцем податкової міліції Закарпатської області.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ