Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівська обласна рада визначила категорії громадян, що визнаються постраждалими від політичних репресій

Львівська обласна рада ухвалила рішення "Про визнання громадян потерпілими від політичних репресій", у якому визначила категорії громадян, які визнаються постраждалими від політичних репресій, – повідомила прес-служба Львівської обласної ради.
До категорій громадян, визнаних постраждалими від політичних репресій, належать: громадяни, які народилися в місцях позбавлення волі у батьків, ув’язнених з політичних мотивів, або примусово поміщених у лікувальні заклади, громадяни, які в дитячому віці перебували разом з батьками, один з яких був ув’язнений з політичних мотивів, у засланні, на виселенні або спецпоселенні, громадяни, які залишилися без опіки батьків, один з яких чи обоє були репресовані. Підставою для визнання потерпілими від політичних репресій є довідка про реабілітацію матері, яка перебувала в тюрмі та свідоцтво про народження потерпілої дитини, довідка про реабілітацію батьків чи довідки про реабілітацію, видані органами внутрішніх справ суб’єктів Російської Федерації чи інших союзних республік колишнього СРСР відповідно до останови Верховної Ради України від 19.11.1992 р.
Для контролю легітимності надання пільг у районних та обласних центрах до 1 жовтня 2009 року буде створено комісії з питань поновлення прав реабілітованих та сформовано реєстр громадян, потерпілих від політичних репресій. Усі зібрані матеріали подаватимуть в обласну комісію з питань поновлення прав реабілітованих.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ