Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівська обласна рада за час своєї четвертої каденції розглянула 536 питань

536 питань розглянула Львівська обласна рада за час своєї каденції – повідомив голова облради сьогодні, 23 березня, під час прес-конференції. За його словами, основний спектр питань, які були розглянуті, – це економічні питання – 325 питань, організаційно-правові – 137, гуманітарні – 42, соціальні – 32. У 2002 році Львівська обласна рада провела шість сесій, в 2003 – сім, у 2004 – шість, у 2005 – сім та одну сесію у 2006 році.
Одним із основних успіхів ЛОР 4-ї каденції Михайло Сендак вважає те, що облраді вдалося вирватися з під контролю Львівської ОДА і стати самостійною. До 2003 року вся влада області нагадувала своєрідний обком партії, а голова ЛОДА був наче секретар обкому. ЛОДА спускала з гори всі рішення, а ЛОР мала їх тільки завізувати.
„Коли ж у 2003 році тодішній голова ЛОДА Мирон Янків дав Львівській облраді вже сформований бюджет на 2003 рік і сказав, що наше завдання полягає лише в тому, щоб прийняти цей бюджет, я сказав, що цього не буде, і ми змінили бюджет на 60%. З того часу ЛОДА вже ніколи не могла контролювати повністю ЛОР”, — зазначив Михайло Сендак. Крім того, за словами голови ЛОР, визначальна роль ЛОР цього скликання є і в тому, що вона першою визнала Віктора Ющенка всенародно обраним президентом, а також дозволила підняти над облрадою прапор коаліції „Сили народу”.
Щодо прорахунків, то основну їх причину Михайло Сендак бачить у небажанні йти на співпрацю з облрадою Львівською ОДА. „Комісія з питань екології прийняла за час нашої каденції багато хороших рішень, але жодне з них не було виконане, адже коли вони передавалися у виконавчі структури, то про них забували. Крім того, залишилися невирішеними близько 20 питань, які стосуються комунального майна, але я в цьому не винуватий, просто Петро Олійник нагнув деяких депутатів і вони настояли на тому, щоб цих питань не рухати”, - зазначив  Михайло Сендак.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ