Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Львівська область відкрила представництво в землі Тюрінгія (Німеччина)

3 вересня в м. Ерфурт, столиці Вільної держави Тюрінгія (Німеччина) урочисто відкрито представництво Львівської області, – повідомила прес-служба Львівської ОДА.

 

Участь у відкритті взяла делегація Львівської ЛОДА на чолі з начальником управління міжнародного співробітництва ЛОДА Левом Захарчишином та начальником управління розвитку зв’язку,транспорту та дорожньої інфраструктури ЛОДА Володимиром Гарбузом. З німецької сторони участь у відкритті взяли міністр європейського та міжнародного співробітництва д-р Клаус Цег, міністр транспорту будівництва і медіа п. Герольд Вухерпфенніг та державні секретарі з міністерства промисловості та державної канцелярії.

 

Представники Львівщини виступили перед міськими головами та підприємцями Тюрінгії з інформацією про роль України в забезпеченні енергетичної безпеки Європи та можливості міжрегіональної співпраці в галузі підприємництва та енергозбереження.

 

Співпраця Львівщини і Тюрінгії базується на угоді про міжрегіональне співробітництво, яка була підписана в 2005 році.

 

Очолює представництво Львівщини наша землячка, яка зараз проживає в Німеччині – пані Ліліана Грицишин. Пані Грицишин працює керівник очолює  «Центр європейських проектів»  при земельному уряді Тюрінгії.

 

Основним завданням представництва – є максимальне сприяння ефективними побратимським контактам двох регіонів, сприяння максимальному залученню іноземних інвестицій в економіку Львівщину, сприяння розвитку співпраці в галузі підприємництва, науки, освіти, культури. Особлива увага буде звертатись  на залучення міжнародної технічної допомоги з міжнародних, Європейських та регіональних земельних фондів.

 

Найближчим часом, в жовтні, делегація підприємців Тюрінгії візьме участь в 1Х –му Львівському економічному форумі а в грудні делегація молодіжних лідерів Львівщини відвідає Тюрінгію в рамках спільного міжрегіонального проекту - міжнародного форуму  за участі молоді з Малопольського воєводства  (Польща).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ