Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівська область візьме шефство над екіпажем корабля "Гетьман Сагайдачний"

30 березня на засіданні постійної комісії з питань законності, дотримання прав людини та військових проблемЛьвівської обласної ради депутати підтримали пропозицію командування фрегату "Гетьман Сагайдачний" про налагодження шефських стосунків між Львівською областю та екіпажем корабля Військово-Морських Сил Збройних Сил України, повідомила прес-служба ЛОР.

На переконання командира фрегату капітана 2-го рангу Романа П'ятницького, яке він висловив у своєму листі на адресу голови Львівської обласної ради Олега Панькевича, "відновлення дружби між львівською землею й бойовим кораблем, які пов'язані ім'ям видатного гетьмана, дасть змогу покращити й посилити виховання молоді на прикладах перемог козацтва й сьогоденних перемогах сучасних вояків".

Гетьман українського козацького війська Петро Сагайдачний, який народився в селі Кульчиці нині Самбірського району Львівської області,прославив Батьківщину великими перемогами та розповсюдив козацьку славу на терени Чорного моря, проводячи вдалі морські операції.

На його честь у 1993 році у Незалежній Українській державі було названо найпотужніший корабельу новостворених Військово-Морських Силах України.

За часи існування фрегат "Гетьман Сагайдачний" неодноразово гідно захищав велике ім'я українського гетьмана під час участі у навчаннях, зокрема і міжнародних. Корабель став візитівкою ВМС України. У 2011 році корабель був визнаний кращим кораблем Військово-Морських Збройних Сил України.

Ще у 1993 році був налагоджений тісний зв'язок між керівництвом Львівської області та екіпажем фрегату "Гетьман Сагайдачний". Доказом цього є портрети й барельєфи гетьмана, відмінно виконані художниками Львівщини. Ці роботи до сьогодні прикрашають корабель. Сьогодні зв'язок між Львівщиною та екіпажем практично втрачено, - зазначається у листі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ