Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Львівська область за рейтингом розвитку регіонів опинилась на 13 місці

Місто Київ, Харківська, Київська, Вінницька та Чернівецька області очолили рейтинг соціально-економічного розвитку регіонів за 2016 рік. Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко. Про це повідомила прес-служба Віце-прем’єр-міністра України.

«Перша п’ятірка - м. Київ, Харківська, Київська, Вінницька, Чернівецька області, очолили рейтинг, згідно з Моніторингом соціально-економічного розвитку регіонів за 2016 рік, який оприлюднив Мінрегіон.

Ми започаткували рейтингове оцінювання соціально – економічного розвитку регіонів у 2015 році. На підставі даних статистики областям виставляються оцінки щоквартально за 27 показниками у 6-ти напрямах та щорічно за 64 показниками у 12 напрямах. Така оцінка - елемент нової системи моніторингу реалізації державної регіональної політики та визначення динаміки змін. Показники рейтингу - індикатор ефективності управлінських рішень на центральному та місцевому рівнях. Головна мета – на основі рейтингової оцінки визначення пріоритетів і стратегічне планування розвитку регіонів, підвищення їхньої конкурентоспроможності», - зазначив Геннадій Зубко.

Додамо, що Львівська область у цьому рейтингу опинилась на 13 позиції.

Замикають рейтинг Тернопільська, Херсонська, Чернігівська, Сумська, Донецька  і Луганська області.  

Повністю переглянути результати моніторингу можна тут

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ