Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівська облдержадміністрація встановлює обставини знищення вогнем дерев’яних церков в області

Реакцією на знищення вогнем дерев’яних церквов у Львівській області стала оперативна нарада за участю представників обласної влади, управління охорони історичного середовища, управління з питань надзвичайних ситуацій та силових структур (УМВС та УСБУ у Львівській області). Представникам силових структур подано жорстке доручення протягом тижня провести слідчі дії і визначити всі обставини, що призвели до загоряння культових споруд.
За словами заступника голови ЛОДА Тараса Батенка, окрім офіційних версій: необережне поводження з вогнем, недотримання правил експлуатації електромереж  - не варто відкидати і версії зумисного підпалу.
На нараді наступного тижня за участю голови ЛОДА Петра Олійника буде заслухана інформація про результати слідчих дій, представники духовенства будуть попереджені про персональну відповідальність за стан культових споруд державного та місцевого значення.
 Як повідомляла раніше інформаційна агенція «Гал-info», 18 травня 2006 року близько 17 год. 20 хв. в с. Підгірці Бродівського району виникла пожежа в унікальній дерев’яній греко-католицькій церкві Святого Михаїла. Церква збудована в 1756 році і протягом останніх років там не відправлялися богослужіння. Внаслідок пожежі церкву знищено повністю. Ймовірна причина пожежі – необережне поводження з вогнем невідомої особи. Схожа ситуація склалася із діючою дерев’яною церквою у селі Заколотті Дрогобицького району. Загальні збитки від двох пожеж становлять близько п’яти млн грн.
Загалом у Львівській області 1 235 культових споруд, 120 з них є дерев’яними церквами місцевого та державного значення. Результом наради у Львівській облдержадміністрації також буде оприлюдення звіту про кількість знищених вогнем дерев’яних церков у Лвьівській області, причин та збитків від знищення культових споруд, а також  максимально жорстко поставлені питання охорони та відповідальності за стан дерев’яних церков Львівщини.            
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ