Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівська облрада допускає масу порушень при прийнятті земельних питань – Володимир Говірко

Львівська обласна рада допускає масу порушень у прийнятті земельних питань – стверджує депутат від ВО „Свобода”, голова тимчасової комісії щодо законності використання земель Володимир Говірко. Про це він заявив сьогодні на засіданні Львівського прес-клубу реформ.

Так, за словами Говірка, 4 липня цього року рішенням сесії облради була створена тисчасова комісія, яку він очолює, однак коли члени ради зрозуміли, що ця комісія не служитиме вирішенню їхніх особистих питань і як спосіб тиску на опонентів, тому одразу ж стали зовсім не зацікавлені у діяльності такої комісії.
„Наша комісія, як планувалось спочатку, мала аналізувати земельні питання, прийняті облрадою 1-4 скликань, однак я наполягав на тому, щоб ми почали аналіз з тих питань, які приймала нинішня рада або які незабаром прийматимуться і в яких є вже серйозні порушення”, – пояснив Володимир Говірко.
За словами депутата, за час своєї діяльності тимчасова комісія з використання земель у Львівській області розглянула близько 200 рішень облради, прийнятих в різні часи. Вчора ж рішенням сесії ЛОР цю тимчасову комісію ліквідували: „Такої одностайності у прийнятті рішення ЛОР не було вже давно. Так, із 33 депутатів від БЮТу, які були на сесії, у голосуванні цього питання не брали участь всі 33 депутати, з 18 присутніх членів „Нашої України” не голосували 16”, – зазначив Володимир Говірко.
За словами депутата, зважаючи на вчорашнє голосування фракції ВО „Свобода”, віднині знімає із себе будь-яку політичну відповідальність за прийняття земельних рішень ЛОР. Як він пояснив, фракція „Свобода”, до якої він входить, не може жодним чином впливати на політику із земельних питань. Поряд з тим „свободівці” залишають за собою право оприлюднювати виявлені ними порушеннями та звертатись до прокуратури. 
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ