Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівська облрада хоче змінити законодавство про надра

20 січня на засіданні постійної комісії з питань розвитку села та АПК Львівської обласної ради депутати обговорили проекти Програм в галузі розвитку села та АПК на 2012 рік, які готуються на розгляд сесії обласної ради та розглянули інформацію ЛОДА про виконання обласних цільових програм у 2011 році, повідомила прес-служба Львівської облради.

Також депутати обговорили прийнятий Верховною Радою Закон України „Про внесення зміни до статті 23 Кодексу України „Про надра" щодо видобування підземних вод" та вирішили ініціювати Звернення Львівської обласної ради до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України з цього питання. Нагадаємо, що комісія з питань розвитку села та АПК обласної ради ініціювала обговорення цього питання з представниками громадських організаційта виконавчої влади.

Відповідно до цього Закону, введено обмеження стосовно реалізації права землевласників і землекористувачів щодо видобування підземних вод у межах наданих їм земельних ділянок без спеціальних дозволів на користування надрами та гірничого відводу.

Прийняття цього Закону спонукало до накладання штрафних санкцій на сільськогосподарських товаровиробників, що загалом може призвести до ліквідації аграрних підприємств.

З метою запобігання масового банкрутства та врегулювання питання спеціального надрокористування, зменшення фінансових навантажень сільськогосподарських товаровиробників через накладання економічно необгрунтованих штрафних санкцій за порушення у сфері водокористування, комісія запропонує внести зміни до Закону України „Про внесення зміни до статті 23 Кодексу України „Про надра" та до наказу Міністерства охорони навколишнього природного середовища України № 389 від 20.07.2009 „ Про затвердження Методики розрахунків відшкодування збитків, заподіяних державі внаслідок порушення законодавства про охорону та раціональне використання водних ресурсів".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ