Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівська облрада не хоче створення на Львівщині центру утримання нелегалів

Львівська обласна рада з ініціативи фракції «Свобода» вчора, 24 листопада, під час сесії звернулася до Прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко з вимогою не допустити створення у палаці Бадені у м. Буську Львівської області центру нелегальних мігрантів, висланих з Європи, та скасувати рішення Кабміну про передачу палацу разом із майновим комплексом військового містечка МВС. Про це повідомив кореспондент «Гал-інфо».

 

Депутати Львівської обласної ради хочуть бачити палац графа Бадені як частину мистецького центру.

 

Крім того, депутати ЛОР вимагали від уряду скасувати угоду про реадмісію з ЄС, однак з підсумкового проекту рішення цей пункт був виключений. Під час обговорення цього пункту проекту рішення, депутати поділилися на два табори. За збереження угоди про реадмісію виступив зокрема депутат ЛОР, керівник ЛОО «Фронт змін» Степан Кубів. Він доводив, що угода приносить більше користі України, мовляв, замість 32 млн грн, які Україна має витратити на облаштування центру утримання нелегальних мігрантів, вона отримає 30 млн євро від ЄС.

 

Разом з тим голова Буської райради Володимир Замроз повідомив, що готовий очолити протест мешканців району, якщо уряд не прислухається до вимог громади.    

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ