Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівська облрада не прийматиме жодних політичних рішень, доки не позбудеться звинувачень в корупції, – Сеник

Депутати Львівської обласної ради відмовилися проводити позачергову сесію у зв’язку із заявами народного депутата України Івана Деньковича про корупцію в обласній раді.

 

Як повідомив на початку засідання президії облради голова ЛОР Мирослав Сеник, йому передали 40 незареєстрованих підписів депутатів з вимогою проведення позачергової сесії. Однак, напередодні президії деякі депутати підходили до нього і просили не проводити сесії. Під час президії представники фракції БЮТ звернулися до голови із проханням не проводити позачергову сесію, оскільки внутрішньопартійна комісія з Києва, яка проводить перевірку діяльності ЛОО «Батьківщина», хоче спочатку з’ясувати ситуацію в місцевому осередку.

 

Водночас, Мирослав Сеник наголосив, що питання корупції в обласній раді – це не тільки внутрішньопартійне питання БЮТу і сесію варто було б провести. У підсумку депутати погодилися з тим, щоб не проводити сесію, а створити 4 тимчасові контрольні комісії – з майна, розмежування меж сільських рад, мисливських угідь, карєрів. Результати роботи тимчасових комісій повинні бути заслухані на черговій сесії ЛОР. Також планується створити комісію з удосконалення регламенту обласної ради та заслухати звіт профільної комісії з питань приватизації за всі роки теперішнього скликання ЛОР. На такі рішення президії депутат від УНП Олег Немчінов пожартував, що тимчасова комісія із майна мала б перевіряти тимчасову комісію із розмежування меж сільських рад і навпаки.

 

Разом з тим голова постійної депутатської комісії з питань регламенту Тарас Колтик повідомив, що звернувся до Івана Деньковича прийти на засідання комісії і розповісти про відомі йому факти корупції в обласній раді. Жодної реакції від Івана Деньковича Тарас Колтик не отримав.

 

Голова Львівської обласної ради Мирослав Сеник визнав, що депутати і керівництво самі дали підстави вважати, що в стінах обласної ради є корупція, не голосуючи за певні питання і при цьому не висуваючи жодних зауважень до проектів рішень. У звязку з тим, що на Львівську обласну раду впала тінь корупції, Мирослав Сеник повідомив, що наразі вона не повинна приймати жодних політичних рішень. Спочатку ЛОР має позбутися звинувачень у корупції.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ