Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівська облрада підтримала Форум видавців не лише коштами, а й проведенням благодійної акції „Подаруй книгу українській школі за кордоном”

14 вересня голова обласної ради Мирослав Сеник взяв участь в урочистостях з нагоди початку роботи ХІІІ Форуму книговидавців, що відбулася у Львівському оперному театрі. Звертаючись до організаторів Форуму, письменників, видавців, книголюбів Мирослав Сеник зазначив: „Ми щиро раді, що у ці вересневі дні Львів утринадцяте знову став столицею української книги.  Не перебільшу, коли скажу що Форум книговидавців для десятків тисяч львів’ян  та гостей міста набув статусу неформального свята. Про це свідчать тисячі відвідувачів розгорнутої у рамках форуму виставки та черги до книжкових прилавків”.
„Не без допомоги саме "Форуму видавців" ми сьогодні можемо констатувати, що найтяжчі часи для української книги вже позаду, - зазначив Мирослав Сеник. - Сучасна українська література існує та розвивається, вона конкурентноздатна, цікава, постійно дарує нам нових творців. Інтерес саме до української книги величезний. А для львів'ян та гостей міста Форум є своєрідною віддушиною у цьому сенсі.
Приємно вражає на Форумі і статистика. З року в рік зростає кількість зголошених видавництв, відвідувачів та куплених книг. Приємно, що від першого гасла Форуму, яке розпочиналось словами "Справи кепські..." сьогодні звучить "Любов до книги єднає". Разом з розвитком книговидання, популяризації української книжки, книжковий ярмарок сприяє інтелектуалізації нації, вихованню нових поколінь думаючими людьми.
Цього року Львівська обласна рада долучилась до проведення Форуму не лише фінансово, виділивши з бюджету 90 тис. гривень, а й проведенням благодійної акції "Подаруй книгу українській школі за кордоном". Її метою є виконати найбільше прохання численної української діаспори Румунії та Польщі - привезти українські книги, особливо для школярів та підлітків”.
На завершення свого виступу голова Львівської обласної ради побажав учасникам-книговидавцям успішних контрактів, читачам - придбання саме тих книг, за якими вони шукають, а організаторам - натхнення та сили для успішного продовження започаткованого тринадцять років тому проекту. Повідомили „Гал-іnfо” у прес-службі Львівської облради.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ