Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Львівська облрада погодила продовження дозволів „Миколаївцементу”

Львівська обласна рада прийняла рішення про погодження клопотання для отримання та продовження терміну дії спеціальних дозволів ВАТ „Миколаївцемент”. Зроблено це було після тривалої дискусії навколо цього питання. Йдеться про отримання спеціального дозволу на геологічне вивчення, а також дослідно-промислову розробку водозабірних ділянок, зокрема трьох свердловин прісних вод, розташованих у Миколаївському районі Львівської області, а також продовження терміну дії дозволу видобування гіпсу з Пісковського родовища у Пустомитівському районі. З цього приводу виступали голови Миколаївської та Пустомитівської РДА.
З претензій до „Миколаївцементу” були - замале фінансування розвитку сіл, на території яких проводиться розробка надр. Водночас „Миколаївцемент” є одним з екологічно небезпечних виробництв. Однак з огляду на те, що „Миколаївцемент” завозить тепер гіпси з Луганська, а також те, що інвестори висловили бажання піти з підприємства, депутати все ж прийняли рішення погодити дозволи.
Крім того, як було сказано під час сесії, зі свого боку „Миколаївцемент” обіцяє вкласти ще 2 млрд грн інвестицій у розвиток підприємства. Депутати також погодили проекти відводів та спеціальних дозволів ряду промислових підприємств Львівщини, які не були погоджені на минулій сесії ЛОР. Єдиним з питань, яке не було вирішене, - не було надано гірничий відвід ВАТ „Старосамбірський кар’єр».
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ