Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Політика

Львівська облрада повторно просить Кабмін погасити заборгованість перед шахтарями

Депутати Львівської обласної ради повторно звернулася до Прем’єр-міністра та Верховної Ради України щодо проблемних питань на ДП «Львіввугілля». Таке звернення депутати прийняли на сесії учора, 26 січня. «За» проголосували 67 депутатів.

Львівська обласна рада повторно звернулася до колег із ВРУ та Прем’єр-міністра через те, що продовжує зростати невдоволення в шахтарських колективах Львівщини у зв’язку із невиплатою заробітної плати.

У зверненні зазначено, що станом на 25 січня залишок невиплаченої зарплати шахтарям за грудень 2015 року становить 85,8 млн грн (виплачено 10% від нарахованої зарплати за грудень 95,8 млн грн).

Також депутати звернули увагу на те, що незважаючи на попереднє звернення, Кабмін не здійснив жодних дій, у тому числі з погашення заборгованості зарплати працівникам вугільної промисловості Львівщини.

«Виплачений шахтарям авансований платіж (10%) за грудень 2015 року не знімає напруги в регіоні», - йдеться у зверненні.

Окрім того, депутати наголошують, що у Держбюджеті на 2016 рік не передбачено видатки на часткове покриття витрат собівартості готової товарної вугільної продукції, що призведе до виникнення нових боргів із заробітної плати та подальшого загострення соціальної напруги у регіоні.

Враховуючи вимоги шахтарів щодо забезпечення виплати заробітної плати працівникам ДП «Львіввугілля» та зменшення напруги в шахтарських колективах, Львівська облрада пропонує при уточненні показників Держбюджету України на 2016 рік відновити для Міністерства енергетики та вугільної промисловості програму, яка діяла у 2015 році. Йдеться про програму державної підтримки вуглевидобувних підприємств.

Львівська облрада просить із суми 260 млн грн, яка має бути передбачена на реалізацію програми з державної підтримки вугледобувних підприємств, виділити кошти на погашення заборгованості із заробітної плати шахтарям Львівщини.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ