Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівська облрада прийматиме рішення щодо подальшого функціонування шахти „Надія”

Львівська обласна рада прийматиме рішення щодо подальшого функціонування шахти „Надія”, на якій у прохідному штреку було призупинено видобуток вугілля у зв’язку з обвалом породи, під час якого загинув один гірник. Про це в коментарі „Гал-info” запевнив заступник голови облради Микола Горинь.
За словами Гориня, спочатку свої технічні висновки щодо обвалу породи у шахті „Надія” має надати комісія Держгірпромнагляду, а відтак, після узагальнення інформації цим питанням займатиметься Львівська облрада.
Нагадаємо, у грудні 2007 року Львівська облрада на сесії дала дозвіл продовження терміну експлуатації ДВАТ "Шахта "Надія". Тоді питання розглядалося позачергово, оскільки сесію облради пікетували близько ста шахтарів, які вимагали негайного розгляду своєї проблеми.
Пізніше, 28 лютого на шахі «Надія» стався обвал породи, один гірник загинув, двох було травмовано, понад 70 шахтарів евакуювали.
Після цього у прохідному штреку шахти „Надія” на Львівщині призупинили видобуток вугілля. До 13 березня на шахті буде працювати спеціальна комісія, до складу якої ввійшло 6 осіб, що має з’ясувати причини трагедії та встановити винних. А на даний момент керівництво шахти „Надія” готує документи для розгляду Держгірпромнагляду на відновлення роботи в усій шахті.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ