Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Львівська облрада прийняла звернення до Президента та Прем’єр-міністра щодо відшкодування ПДВ у сумі 237 мільйонів гривень

На сьогоднішній сесії Львівської обласної ради на пропозицію голови Львівської ОДА депутати прийняли звернення до Президента України Віктора Ющенка та Прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко. Як йдеться у зверненні, у ряду підприємств Львівської області у зв’язку з фінансовою кризою виникли проблеми з реалізацією продукції за кордоном. Щоб їх подолати, потрібно поповнювати нестачу обігових коштів, частину яких складає відшкодування ПДВ, яке надходить не вчасно, що призводить до скорочення працівників та зарплат а також впливає на темпи зниження виробництва і надходження до бюджетів, збільшення заборгованості.

За даними податкової, на сьогодні в області не відшкодовано 237 мільйонів гривень ПДВ, у тому числі 147,3 мільйона гривень -- з порушенням норм законодавства.

Найбільші суми не відшкодованого ПДВ мають НПК «Галичина» – 36, 9 мільйонів гривень, ТОВ «Ай Бі Ем – Україна» – 13, 5 мільйонів гривень, ТзОВ «Леоні» – 8, 2 мільйони, ТзОВ «Фарко орбіта» -- 7, 6 мільйонів. Та СП ТЗОВ «Сферос-електрон» – 4, 9 мільйона гривень.

З цього приводу депутати просять Президента доручити Кабміну, а Прем’єр-міністра доручити Мінфіну збільшити на 230 мільйонів гривень плановий ресурс на відшкодування ПДВ з бюджету, а ДПА України – пришвидшити відшкодування ПДВ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ