Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівська облрада розгляне шість звернень до влади

Депутати постійної комісії з питань законності, дотримання прав людини та військових проблем Львівської обласної ради під час засідання, яке відбулося 21 січня, розглянули низку звернень державних установ та організацій, а також депутатів обласної ради, повідомила прес-служба Львівської облради.

Шість звернень від депутатських фракцій та депутата Львівської обласної ради члени комісії вирішили винести на розгляд однієї з чергових сесії обласної ради. Зокрема серед них: проекти рішень, запропоновані депутатом Олександром Ганущином «Про звернення до ВРУ щодо внесення змін до Декрету КМУ «Про державне мито» в частині порядку сплати державного мита за місцем розташування об’єктів нерухомості та земельних ділянок», «Про звернення до Генерального прокурора України щодо проведення перевірки на відповідність наказу Міністерства юстиції України від 03.06.2013 № 1057/5 і дій посадових осіб Міністерства юстиції України вимогам Конституції України та чинним законам» та «Про прийняття звернення до Уповноваженого ВРУ з прав людини щодо усунення порушень конституційних прав і свобод громадян України, мешканців Львівщини».

Ще один проект рішення, який будуть розглядати депутати на сесії, – «Про прийняття звернення до Президента України та Генерального прокурора України щодо звільнення із займаної посади та притягнення до кримінальної відповідальності Міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка». Це звернення є ініціативою депутатів Львівської обласної ради від Політичної партії Віталія Кличка «УДАР».

Окрім того, на одній з найближчих сесій депутати також розглянуть проекти рішень, ініційовані фракцією Народного Руху України у Львівській обласній раді, а саме: «Про прийняття звернення до Президента України, Генерального прокурора України та Голови Служби безпеки України щодо притягнення до кримінальної відповідальності посадової особи органу державної влади, голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна» та «Про прийняття звернення до Президента України та Генерального прокурора України щодо притягнення до кримінальної відповідальності посадової особи органу державної влади, першого заступника міністра культури України Тимофія Кохана».

На пленарному засіданні сесії депутати також розглянуть подання заступника прокурора Львівської області та внесуть зміни в прийняте 26.11.2013 рішення №918 «Про суспільно-політичну ситуацію в Україні та євроінтеграцію».

Також на засіданні комісії депутати заслухали та позитивно оцінили звіт про виконання у 2013 році «Програми підтримки органів і установ Державної пенітенціарної служби області на 2013-2014 роки».

На завершення засідання комісії депутати сформували свої пропозиції до плану роботи Львівської обласної ради на І півріччя 2014 року. Так, комісія з питань законності, дотримання прав людини та військових проблем Львівської обласної ради пропонує заслухати в першому півріччі 2014 року інформацію Прокуратури у Львівській області та Головного управління Міністерства внутрішніх справ у Львівській області про стан дотримання законності в області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ