Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Львівська облрада розпочинатиме роботу над бюджетом з бюджетної резолюції

Відбулося засідання постійної комісії Львівської обласної ради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку. На ньому були присутні перший заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Валерій П'ятак та начальник головного фінансового управління Львівської ОДА Олег Демків, – повідомила прес-служба облради.

Члени комісії пропонуватимуть Львівській обласній раді новий підхід до бюджетного процесу, який відтепер починатиметься із прийняття Бюджетної резолюції. У цьому документі формулюватимуть стратегічні завдання для обласного бюджету на рік. Головне фінансове управління Львівської обласної державної адміністрації підтримало цю ідею бюджетної комісії і подало свої пропозиції до Бюджетної резолюції на 2010 рік. Як розповів голова постійної комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Ростислав Бондаренко, Бюджетна резолюція буде прийматися за 3 - 4 місяці до початку бюджетного року на сесії Львівської обласної ради. На наступному засіданні комісії депутати доопрацюють цей проект і винесуть на розгляд сесії.

 

На звернення ДП „Львіввугілля” про звільнення від сплати земельного податку у 2010 об'єктів соціальної сфери, які розташовані в м.Червоноград та знаходять на балансі ДП „Львіввугілля”, обласні обранці скерували відповідь ДП „Львіввугілля” про те, що Львівська обласна рада зможе зглядати це питання тільки після його розгляду Червоноградською міською ради. Депутати обласної ради також рекомендували ДП „Львіввугілля” пришвидшити передачу соціальних об'єктів у власність місцевим громадам, адже утриманням об'єктів соціальної сфери повинні займатися органи місцевого самоврядування.

 

На розгляд постійної комісії також було представлено проект „Цільової соціальної програми розвитку цивільного захисту населення Львівської області на 2010 - 2013 роки”. На думку депутатів, ця програма є цікава і важлива, але розглянуть її вони тільки після певного доопрацювання. У цьому документі повинні бути прописані стратегічні цілі, мережа підрозділів, які пропонується створити у районах і населених пунктах Львівщини і які мали би відповідати за цивільний захист населення на території нашої області. Вони повинні виконувати функції пожежної охорони і надання допомоги у випадку виникнення будь-яких надзвичайних ситуацій, які матимуть місце на території населених пунктів. Після доопрацювання депутати затвердять Програму на сесії ради і запропонують органам центральної влади, як пілотний проект, - зазначив Ростислав Бондаренко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ