Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Львівська облрада виділить 2 млн грн на мікропроекти

Львівська обласна рада передбачила в обласному бюджеті 2 мільйони гривень на проведення обласного конкурсу мікропроектів місцевого розвитку, зокрема 1 мільйон – на підтримку Народних домів та будинків «Просвіти», повідомила прес-служба Львівської облради.

Участь у конкурсі можуть брати громадські організації, ініціативні групи, сільські, селищні та міські ради. Максимальна сума субвенції з обласного бюджету на підтримку одного проекту - 50 тисяч грн.

Торік завдяки зазначеній програмі вдалося реалізували 21 мікропроект на загальну суму 1783,6 тис грн, з яких 750 тис. грн. дофінансовано з обласного бюджету. Пріоритетами програми у 2012 році будуть:

- роботи пов’язані з охороною довкілля, у тому числі попередження забруднення річок, озер, повітря;

- збереження та створення парків, скверів та інших об’єктів зеленого будівництва;

- застосування енергоефективних технологій на об’єктах, будинках та в комплексах населених пунктів;

- реконструкція, будівництво, облаштування об’єктів соціально-культурного призначення, у тому числі Народних домів і будинків «Просвіти»;

- сприяння організації дитячих будинків сімейного типу;

- збереження історико-культурної спадщини;

- реконструкція, модернізація, забезпечення належного стану зовнішнього вуличного освітлення;

- будівництво, реконструкція, облаштування, придбання споруд для відпочинку громадян, дитячих майданчиків,цвинтарів, пам'яток архітектури тощо за місцем проживання громадян.

Окрім того, у 2012 році в рамках Програми енергозбереження в бюджетній сфері з обласного бюджету буде виділено 2 млн грн для проведення обласного конкурсу мікропроектів у сфері енергоощадності, а саме:

- проведення робіт з термомодернізації будівель (утеплення огороджувальних конструкцій будівель, реконструкції дахів, заміни вікон, установлення енергоефективних систем вентиляції);

- впровадження альтернативних, нетрадиційних, а також твердих видів місцевого палива;

- проведення реконструкції та модернізації теплових мереж і котелень;

- впровадження енергозберігаючих технологій і заходів, що забезпечують економію енергоносіїв.

Обов’язковою умовою отримання коштів субвенції є власний внесок конкурсанта (місцеві бюджети, інші не заборонені законодавством джерела, у тому числі власний внесок конкурсанта у не фінансовій формі – робота, матеріали), який має бути не меншим, ніж сума, яку планується залучити з обласного бюджету. При цьому обов’язковий вклад територіальної громади повинен становити 5 % від кошторису проекту.

Для участі у конкурсі конкурсанти подають заявку встановленого зразка та пакет документів, згідно з додатками 3 і 4 до програми. Документи подаються до 30 квітня 2012 року (17 год.) за адресою: вул. В. Винниченка, 18, кім. № 328, м.Львів. Із 2 по 9 квітня 2012 року в районах області проводитимуться навчання та консультації з питань реалізації програми (з графіком можна ознайомитися на офіційному веб-сайті Львівської обласної ради: www.oblrada.lviv.ua в розділі «Діяльність/Оголошення. Тендерні пропозиції»).

Переможців конкурсу наприкінці травня 2012 року визначить Конкурсна рада, створена за розпорядженням голови Львівської обласної ради.

Із текстом програми можна ознайомитися на офіційному веб-сайті Львівської обласної ради: www.oblrada.lviv.ua в розділі «Документи/Рішення/Рішення VI скликання» (рішення від 28 лютого 2012 року № 387).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ