Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівська облрада закликає всіх народних депутатів від Львівщини проголосувати за визнання голодомору геноцидом

Депутати Львівської обласної ради через народного депутата Володимира В’язівського хочуть звертатися до всіх народних депутатів від Львівщини і закликати їх проголосувати за визнання голодомору геноцидом проти українського народу.
Як заявив на сесії облради голова Львівської ОДА Петро Олійник, народний депутат Володимир В’язівський та заступник голови Секретаріату Президента Іван Васюник повідомили йому, що не всі депутати від Львівської області голосували за включення питання про визнання голодомору до порядку денного сьогоднішньої сесії ВРУ. Отож Петро Олійник закликав депутатів ЛОР делегувати йому повноваження через Володимира В’язівського звернутися від депутатського корпусу ЛОР і закликати всіх нардепів від Львівщини в обов’язковому порядку підтримати цей законопроект.
Член УНП Лариса Федорів також попросила, щоб обласна рада звернулася щодо поіменного голосування за це питання. Також Лариса Федорів принесла на сесію ЛОР три засушених колоски (як згадка про один з найжахливіших законів часів голодомору – закон про три колоски) і звернулася до депутатів, щоб від Львівської облради як символічний знак передати їх депутатам Верховної Ради України.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ