Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівська облрада звернулася до Ющенка з вимогою заборонити Партію регіонів та КПУ

На сьогоднішній сесії Львівської облради депутати більшістю голосів підтримали звернення до Президента України Віктора Ющенка щодо заборони діяльності антидержавних об’єднань громадян в Україні. Пропозицію про це на розгляд депутатів виніс депутат ЛОР Ростислав Новоженець.
Однак спершу пропозиція була відправлена на доопрацювання, а тепер депутати підтримали її.
Як ідеться у зверненні, причиною вимоги став ІІ Всеукраїнський з’їзд депутатів всіх рівнів, що відбувся у Сєвєродонецьку, який обласні депутати визнали як такий, що став публічним приниженнням честі і гідності української нації.
«По суті, це був черговий антиукраїнський шабаш, організований п’ятою колоною в Україні - регіоналами, комуністами та іншими антидержавницькими силами. Проте цей легальний збір українофобів та російських шовіністів став можливим через відчуття повної безкарності за їхні злодіяння на першому їхньому з’їзді 2004 року, коли була спроба проголосити на теренах України автономну Південно-Східну Республіку (ПіСУАР)», - йдеться у зверненні.
Звертаючись до Президента як гаранта Конституції України, львівські обласні обранці вимагають «ініціювати звернення до суду з вимогою заборонити діяльність політичних партій та громадських організацій, зокрема Партії регіонів та КПУ, «дії яких спрямовані на ліквідацію незалежності, порушення суверенітету ітериторіальної цілісності держави, на розпалювання міжетнічної ворожнечі, посягання на права та свободи людини».
За таке рішення проголосували 69 депутатів, зокрема фракція БЮТу у повному складі, 8 з 9 депутатів фракцій КУНу та Пори, 9 з 10 – «Свободи», 5 - ПППУ і 4 – НСНУ. Прийняте звернення викликало бурхливе обговорення в сесійному залі.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ