Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівська ОДА хоче повести позачергову сесію через вибори

Львівська ОДА звернеться до облради з прохання провести позачергову сесію, під час якої вирішити питання з фінансуванням довиборів. Про це сьогодні, 16 січня, повідомив заступник голови Львівсько ОДА Іван Груник.

За словами Груника, сьогодні відбувається засідання бюджетної комісії облради з цього приводу. 

Нагадаємо, що для проведення позачергових виборів у семи округах Львівської області потрібно 7 мільйонів гривень. Як зазначив начальник відділу адміністрування Державного реєстру виборців апарату облдержадміністрації Федір Алєйніков, ОДА робить для проведення виборів усе, що можна зробити без грошей. Однак, гроші потрібні як на зарплату працівникам дільничних комісій, так і на видрук бюлетенів, крайній термін виготовлення яких минає завтра, 17 січня.

За законом, кошти на проведення позачергових виборів виділяються з місцевого бюджету. Депутати Львівської облради запевняють, що у бюджеті області їх немає, а виділити з державного можна хіба цільовою субвенцією.

Також учасники прес-конференції зазначили, що виборчий процес зупинити неможливо, і якщо вибори не буде можливості провести, їх визнають такими, що не відбулися, і оголосять про нові.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ