Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівська ОДА не звітує за кошти на вивезення сміття, - Бабак

Директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Сергій Бабак сьогодні, 13 вересня, під час засідання сесії Львівської міської ради заявив, що Львівська ОДА, якій місто виділило на півроку 150 млн грн на вивезення сміття, не звітує за використання коштів, передає кореспондент Гал- інфо з сесійної зали.

"Львівська ОДА має щодня надавати інформацію про використанні коштів. Жодного звіту ми не отримували. Тричі надсилали листи, - відповіді немає", - сказав Сергій Бабак.

Він додав, що у мерії проаналізували інформацію від перевізників. Відповідно, за добу зі Львова вивозять 616 тонн сміття, вартість вивезення однієї тони - 909 грн. За два місяці перевізникам компенсували 34 млн 700 тис . Ще 45,8 млн грн є можливість використати на упорядкування полігонів ТПВ, які приймають відходи зі Львова.

"Цих коштів, які ми надаємо, достатньо, щоб розраховуватися з перевізниками та вкладати їх у інфраструктуру полігонів", - сказав Бабак.

Чиновник наголосив, що реальну цифру кількості відходів побачать через півроку, коли все остаточно стабілізується.

Він також додав, що жодної інформації про ділянку під сміттєзвалище для Львова немає.

Міський голова Львова зазначив: "Далі возимо в Київ і центральну Україну. Трохи почали по Львову, але не особливо. Єдиний плюс - зняли тиск. Ніхто не супроводжує машини з мигалками до Львова, не викликає керівників полігонів і не погрожує їм".

"Возять по тих же договорах на ті ж самі об'єкти. Нічого не змінилося. Було б добре, якби Львівська ОДА звітувала", - сказав Бабак.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ