Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівська ОДА розрахувалася з залізницею за перевезення пільговиків на майже на 99 %

За підсумками 2008 року, повністю розрахувалися із Львівською залізницею за перевезення пасажирів пільгових категорій лише Волинська та Івано-Франківська області. Натомість інші області Західної України мають значну заборгованість: Рівненська розрахувалася лише на 75%, Тернопільська – на 79,6%, Закарпатська – на 81%, Чернівецька – на 90,5% та Львівська – на 98,7%, -- повідомляє прес-центр ДТГО «Львівська залізниця».

Залізниця заявляє, що у разі невиконання умов співпраці іншими обласними адміністраціями, залізничники, аби скоротити збитки від перевезень у приміському сполученні, змушені будуть вдатися до відміни деяких дизель- та електропоїздів. Зважаючи на суми заборгованості, найімовірніше, у Рівненській області доведеться скасувати п’ять потягів, у Тернопільській – чотири, а в Закарпатській – три. Наразі триває моніторинг заселеності приміських потягів на усіх напрямках у вказаних регіонах.

Щодоби збитки Львівської залізниці від приміських перевезень становлять 950 тисяч гривень, і станом на 31 грудня їхня загальна сума сягне майже 350 мільйонів гривень. Також майже 11 мільйонів збитків Львівська залізниця зазнала від перевезень студентів вищих навчальних закладів та учнів професійно-технічних училищ. Станом на 29 грудня 2008 року залізниця надала вказаних послуг на суму 16 666,8 тис. грн., а отримала компенсації від Міністерства освіти і науки у сумі 5 900,0 тис. грн. Відтак, непокрита сума становить 10 766,8 тис. грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ