Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Львівська опера анонсувала 12 прем’єрних постановок

Протягом наступних 5 років у Львівському театрі опери та балету ім. Соломії Крушельницької відбудеться 12 прем’єр. Про це сьогодні, 20 березня, на прес-конференції у Львові заявив генеральний директор і художній керівник Львівського театру опери та балету ім. Соломії Крушельницької Василь Вовкун.
Фото Олени Ляхович

Свою ініціативу новопризначений директор Василь Вовкун аргументував тим, що наразі майже всі оперні театри України виконують одні і ті самі опери: «Наталка Полтавка», «Запорожець за Дунаєм» та «Тарас Бульба».

Відтак, невдовзі на сцені Оперного театру у Львові пролунають: фольк-опера Євгена Станковича «Цвіт папороті», яку не ставили після її заборони ще в радянський час; опера «Богдан Хмельницький» Костянтина Данькевича (була вперше поставлена у незалежній Україні у Донецькій опері, але нині там декорації знищені: бомба влучила у склади); опера «У неділю рано зілля копала» Віталія Кирейка; опера «Лісова пісня» Михайла Скорульського; опери «Жар-птиця» і «Весна священна» Ігоря Стравінського; балет «Тіні забутих предків», до роботи над балетом запросили Мирослава Скорика, який працював над однойменним фільмом; дитяча опера «Лис Микита» Івана Франка; опера Доницетті «Дон Паскуале»; балет «Шехерезада»; опера «Казки Гофмана» Жака Оффенбаха; опера «Адріана Лекуврер» Франческа Чилеа.

Крім того, за словами Василя Вовкуна, до роботи у Львівській опері будуть залучати таких відомих диригентів, як-от: Андрій Юркевич (у якого закінчується контракт у Варшавській опері), Володимир Сиренко, Василь Василенко (який поїхав з Донецької опери і наразі працює у Києві) та Оксана Линів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ