Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Львівська опера запрошує на прем’єру балету «Створення світу»

Вперше у новому театральному сезоні Львівська національна опера в умовах карантинних обмежень підготувала для своїх глядачів прем’єру балету!
Балет «Створення світу»

20 та 27 вересня театр презентує балет «Створення світу» Андрія Петрова. Балет про створення Землі та перших людей – Адама і Єви, у декораціях художника Євгена Лисика постає як велична картина зародження, випробовування людства та роздумів про подальшу долю світу.

Постановку балету, який був репертуарі театру з 1972 року і кілька разів поновлювався, цього разу присвячують 90-річчю з дня народження художника-постановника Євгена Лисика (1930-1991). Саме з його оригінальними декораціями, що входять до Золотого фонду театру, відбудеться новітня прем’єра.

Ім’я Лисика, який працював у Львівській опері впродовж 1960-1990 рр., майже невідоме сучасному глядачеві театру, хоча дослідники прирівнюють його талант з Пабло Пікассо та Ренато Гуттузо. «Своїм мистецтвом він захоплював сучасників, його часто називали шістдесятником, адже його письмо абсолютно відрізнялося від соцреалістичних полотен інших театрів», – зауважує генеральний директор – художній керівник Львівської національної опери Василь Вовкун, і додає – «сьогодні Лисик – актуальний, сьогодні Лисик – сучасний».

Прем’єру зможуть побачити не більше 207 глядачів, саме стільки передбачено місць в умовах карантинних обмежень. Карантин також вплинув на постановку самого твору – артисти балету будуть виконувати його під супровід фонограми. Фонограму балету оркестр Львівської опери записував під керівництвом диригента, заслуженого артиста України Юрія Бервецького.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ