Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Львівська податкова закликає декларувати доходи

1 травня 2012 року закінчується термін подання декларації про майновий стан та доходи для громадян, повідомила прес-служба ДПС у Львівській області.

Державна податкова служба у Львівській області нагадує, що обов’язокподання декларації у платника податку виникає у разі отримання ним протягом звітного 2011 року окремих оподатковуваних доходів, а саме:

- спадщини, подарунків, доходу від земельних паїв, що самостійно обробляються (доходи одноосібників), здавання майна в оренду, здійснення операцій з інвестиційними активами, послуги з репетиторства, надання різного роду індивідуальних послуг (виготовлення, переробка, ремонт, будівництво), артистична діяльність та доходи спортсменів, тощо;

- у разі отримання доходів, від двох або більше податкових агентів, якщо загальна сума такого доходу за будь — який календарний місяць перевищує 9410 грн.;

- у разі отримання іноземних доходів.

Метою декларування є не тільки сплата податку до бюджету, а й повернення платникам певної суми податку, так званої податкової знижки, сплаченого з їх заробітної плати протягом попереднього року. До витрат, за якими громадяни можуть отримати бюджетне відшкодування відносяться, зокрема: сплачені кошти за навчання закладам освіти, сплачені проценти за користування іпотечним житловим кредитом, сплачені страхові платежі та ряд інших витрат.

Отож, закликаємо громадян не зволікати і вже найближчим часом прийти до податкової інспекції за місцем проживання та задекларувати свої доходи.

Звертаємо увагу Вашу увагу на те, що для отримання податкової знижки громадяни мають право подати декларацію до 31.12.2012 року.

Виконайте свій конституційний обов’язок — своєчасно задекларуйте свої доходи!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ