Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівська політехніка ініціює створення недільних шкіл

НУ «Львівська політехніка» планує звернутися до Високопреосвященного Владики Ігоря, Архієпископа і Митрополита Львівського Української Греко-Католицької Церкви з ініціативою створення та організації недільних шкіл. Про це повідомила прес-служба вишу.

У серпні 2010 року у «Львівській політехніці» створено перший в Україні Інтелектуальний навчально-науковий центр професійно-кар’єрної орієнтації молоді, який одним зі своїх найважливіших завдань декларує просвітницьку діяльність у молодіжному середовищі.

Детальніше щодо створення недільних шкіл та їх організації розповів директор Інтелектуального навчально-наукового центру професійно-кар’єрної орієнтації національного університету «Львівська політехніка» Олександр Захар’яш: «Зараз ми створюємо проект, що стосується недільних шкіл. Ми дуже обережно до нього підходили, адже боялися, щоб Духовні Особи нас зрозуміли правильно, що ми не втручаємося в процес, а підвищуємо якість навчання Слова Божого, Закону Божого. Духовні Особи вчать розуміти життя Господнє, так само як ми знаємо як навчити інженера програмувати в галузі архітектури, будівництва тощо. В діяльності недільних шкіл хочемо акцентувати увагу на тому, що українська наука завжди мала духовний і християнський характер. Вона тим і славилася, що містила певний романтичний погляд на об’єкт дослідження, тобто існування християнського обличчя української науки є канвою, яка буде також аналізуватися. ВНЗ не має стояти повз проблеми оздоровлення моралі (гігієни моралі). Щоби мораль зробити чистою, щоб сформувати хід молодої людини без подвійних стандартів, щоби вона була не гріховною на рівні прагнень, думки. Це є комплекс тих зусиль, які має робити кожен навчальний заклад. Ми не конфліктуємо, не повчаємо а доповнюємо. Зрозуміло що такі зустрічі будуть цінні тим, що повинні наприкінці суперечки поставити жирну крапку. Кожна зустріч буде вступом до наступної. Буде цікаво для громади, суспільства, тих отців, які з нами співпрацюватимуть».

В роботі недільних шкіл навчально-науковий центр професійно-кар’єрної орієнтації планує порушувати загально-філософські питання. До того ж, буде запропонована орієнтовна тематика «круглів столів» для недільних шкіл.

Олександр Захар’яш підкреслив, що робота центру – це своєрідна молитва подяки кожної успішної людини своєї професії, адже кожен доцент, професор чи академік невипадково став на цей шлях. Їх місія – допомогти дітям, підказати правильну професійну стежину. Тобто, професійно-орієнтаційна робота вже немає такого вузького значення, це вже більш ширше поняття – робота з молоддю. Ми й надалі будемо розвивати нашу постійну присутність в суспільстві. Важливо, щоб у навчальному закладі в пріоритетах був культ науки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ