Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Львівська політехніка» обмінюватиметься студентами з Ліваном

Надзвичайно результативним виявився робочий візит на Близький Схід ректора Львівської політехніки, голови Ради ректорів Львівщини Юрія Бобала. Днями він повернувся зі столиці Лівану Бейрута, де провів низку зустрічей та перемовин із президентом тамтешнього Американського Науково-технологічного університету професором Хям Сакр, повідомила прес-служба Національного університету «Львівська політехніка».

За підсумками зустрічей укладена взаємовигідна рамкова угода між обома університетами про співпрацю та партнерські взаємовідносини в галузі прикладних наукових досліджень, а також в освітній сфері. Львівська політехніка стала першим українським університетом, котрий уклав подібний документ із близькосхідним вищим навчальним закладом.

У ході перемовин професор Хям Сакр, зокрема, запропонувала налагодити між двома університетами на безоплатній основі широкий обмін студентами, аспірантами, викладачами за принципом «академічної мобільності». Ця ідея, розповідає ректор Юрій Бобало, знайшла однозначну підтримку з нашої сторони.

«Ми у свою чергу внесли ще цілу низку інших цікавих пропозицій щодо налагодження спільних наукових досліджень, обміну інформацією з метою вдосконалення змісту навчальних програм, організації навчального процесу загалом. Йдеться про активну участь українських та ліванських вчених у програмах щодо захисту інтелектуальної власності, пошук інвесторів для проведення прикладних наукових досліджень тощо. Окремий пункт угоди торкається можливостей розширення співпраці на рівні факультетів, навчально-наукових інститутів, що входять до складу українського та ліванського університетів», – сказав він.

Коментуючи підписаний документ, Надзвичайний та Повноважний посол України в Ліванській Республіці Володимир Коваль, котрий активно долучився до організації та проведення переговорів, висловив сподівання, що угода відкриває нову сторінку взаємовигідного та плодотворного співробітництва між нашими двома країнами і вже в найближчий час дозволить реалізувати низку конкретних проектів у сфері науки та освіти.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ