Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівська “Політехніка-Галичина” підкорила Південну Пальміру

У зустрічі 14-го туру регулярної першості чоловічої Суперліги чемпіонату України баскетболісти львівської «Політехніки-Галичини» в гостях взяли гору над МБК «Одеса» - 89:78. Зазначимо, що в такий спосіб наші хлопці не лише реваншувалися за поразку в матчі першого кола у Львові, а й взагалі вперше в історії національних чемпіонатів обіграли «муніципалів» Південної Пальміри.
БК «Одесса» - «Політехніка-Галичина» (Львів) - 78:89 (20:23, 16:21, 26:19, 16:26). 12 січня. Одеса. Палац спорту.
Судді: Рижик, Пономаренко, Буханевич (всі з Києва).
БК «Одеса»: Барлоу (14 очок), Голяхов (7), Кузнецов (2), Полторацький (20), Рибалко (7), Юшкін (6), Яковлєв (16), Єкімов (6).
«Політехніка-Галичина»: Кузьмін (6), Булаїч (12), Анненков (8), Зубрицький (17), Голубєв (19), Гуртовий (12), Улянко (6), Лобанов (4), Умбрашко (5).
До Одеси львівська «Політехніка-Галичина» приїхала після домашньої перемоги над чинним володарем титулу маріупольським «Азовмашем». Звісно, переможну ходу підопічні Валентина Вороніна мали намір продовжити і в Південній Пальмірі. А ще наша команда горіла бажанням взяти реванш за прикру поразку в поєдинку першого кола у Львові, а головне здобути нарешті першу перемогу в історії клубу над МБК «Одеса». Зазначимо, що до звітної зустрічі одеська команда була єдиною, в якої «Політехніка-Галичина» ще жодного разу не перемагала в історії національних чемпіонатів. І ось нарешті це сталося!
Упродовж всієї зустрічі господарі чинили гостям гідний опір. Щоправда, завдяки перш за все вдалим діям центрових галичани до великої перерви поступово довели свою перевагу до восьми очок – 44:36. Однак у третій чверті підопічні знаного російського фахівця Юрія Сєліхова завдяки титанічним зусиллям зуміли практично наздогнати «студентів» і перед заключною десятихвилинкою перевага львів’ян була символічною – 63:66. Все мав вирішити заключний період.
Місцеві вболівальники сподівалися, що їхні улюбленці зуміють таки дотиснути гостей. Проте сталося не так як гадалося. В складі галицької команди знайшовся справжній лідер, який зумів своїми діями надихнути партнерів на перемогу. Ним став захисник Володимир Голубєв, який не лише відмінно захищався, а й відзначився неабиякою снайперською влучністю. Білоруський легіонер львів’ян став найрезультативнішим гравцем у складі нашої команди, чим в значній мірі посприяв черговій звитязі. Фінальна сирена зафіксувала 11-очкову перевагу «Політехніки-Галичини» – 89:78.
Перемога в Одесі дозволила нашим хлопцям зберегти за собою третю позицію в турнірній таблиці. Причому від другого місця, яке посідає «Азовмаш», підопічних Валентина Вороніна відділяє лише одна перемога. Свій наступний поєдинок «Політехніка-Галичина» проведе на своєму майданчику 19-го січня. На Йордан львівська команда на паркеті палацу спорту «Будівельник» поміряється силами з криворізьким «Кривбасбаскетом».
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ