Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

„Львівська політехніка-Галичина” у гостях поступилася БК „Київський будівельник”

У черговому матчі регулярної першості чоловічої Суперліги чемпіонату України з баскетболу „Львівська політехніка-Галичина” в гостях поступилася БК „Київський будівельник” – 80:90.
 
 
БК „Київський будівельник” – „Львівська політехніка-Галичина” – 90:80 (27:18, 22:13, 17:23, 24:26). 3 лютого. Київ. Спорткомплекс „Меридіан”. 300 глядачів.
 
Судді: Драбіковський (Київ), Нагорний (Черкаси), Тіхонов (Харків).
 
БК „Київський будівельник”: стартова п’ятірка – Неруш (6 очок), Тимошенко (9), Балашов (20), Малиш (12), Орленко (9); на заміну виходили – Забірченко (6), Орленко (2), Лохманчук (2), Євстратенко (3), Брянцев (5), Стефанишин (16).
 
„Львівська політехніка-Галичина”: стартова п’ятірка – Хопкінс (27). Штереб (3), Булаїч (6), Лемик (4), Сміляніч (18); на заміну виходили – Жужа (0), Неухацький (2), Бєсков (6), Гальонкін (4), Бойдаков (10).
 
Попередні два поєдинки „Львівської політехніки-Галичини” проти БК „Київ” та харківської „Політехніки” додали оптимізму її прихильникам. Тому вболівальники галицької команди з нетерпінням очікували зустрічі з БК „Київський будівельник”, перемога у якій дозволила б підопічним Валентина Вороніна впритул наблизитися до киян. На жаль, вояж до столиці України львів’ян видався невдалим. Програли гості стартовий відрізок, після чого доклали максимум зусиль, аби скоротити його до мінімуму. Але в підсумку від поразки не врятувалися. Зусиль одного Хопкінса, який за останній час став справжнім лідером колективу, виявилося недостатньо. Як свідчить статистика матчу, гості поступилися господарям за всіма показниками.
У дебюті зустрічі Орленко та Балашов організували 9-очковий відрив „будівельників”, після чого „політехніки” до фінальної сирени перебували в ролі наздоганяючих. Фоли Лохманчука і Тимошенка дозволили галичанам скоротити відставання. Але поява на майданчику Стефанишина, який у першій же своїй атаці забив фірмовий „слем”, відновила перевагу киян. Хопкінсу довелося добряче попрацювати, аби добитися від партнерів належного ігрового мислення й розуміння. І врешті решт це йому вдалося. „Політехніки” заграли значно цікавіше, але втрачене в дебюті надолужити вже було надто важко.
Валентин Воронін, головний тренер „Львівської політехніки-Галичини”, зазначив: „Першу половину матчу ми відверто провалили. На велику перерву пішли, поступаючись супернику 18-ма очками. Можливо, на це вплинула перерва в чемпіонаті для нашої команди: один тур ми пропускали, через що півмісяця взагалі не мали ігрової практики. І все ж далі все нібито ставало на свої місця. Наша команда додала в агресивності, впевненіше ми стали діяти і в захисті. У принципі, кінцівка зустрічі була за нами. Для того, щоб досягти позитивного результату, нам забракло везіння, оскільки після того, як скоротили відставання до 5-ти очок, у нас був м’яч і ми мали всі можливості диктувати супернику свої умови. Проте невимушена помилка, а потім ще одна втрата м’яча не дозволили реалізувати задумане.
Повного взаєморозуміння моїм підопічним ще не вистачає. Прикро, що після досить тривалої паузи ми довго розкачуємося. Та найголовнішим для мене є той факт, що хлопці в складний момент зуміли зібратися і другу частину гри провели на серйозному рівні. Цим я задоволений. Шкода тільки, що не вийшло дотиснути киян. Мені розповідали, що раніше такого за львівською командою не спостерігалося: якщо команда вже „падала” упродовж зустрічі, то „падіння” продовжувалося до фінальної сирени. Тепер же з’явився характер. У цьому напрямку і продовжуватимемо роботу”.
Євген Мурзін, головний тренер БК „Київський будівельник”, сказав: „Дуже радий перемозі. Сподіваюся, що вона поверне впевненість у своїх силах всім гравцям команди. Хоча разом з тим я залишився незадоволеним окремими провальними відрізками матчу. Зазначу, що в деяких попередніх поєдинках, як діяли мої підопічні в захисті, мені сподобалося набагато більше. Проте, як я вже казав, головне в матчі з львів’янами для нас було досягти необхідного результату. І ми свого таки добилися”.
Ігор Савицький, генеральний директор „Львівської політехніки-Галичини”, зазначив: „Від матчу в Києві залишилися подвійні враження. З одного боку, у першій частині поєдинку наші баскетболісти розчарували, діяли занадто монотонно. Ми дійшли висновку, що на такий перебіг подій вплинула вимушена двотижнева перерва в чемпіонаті, тому в гравців не було необхідного ігрового тонусу. Але з іншого боку, третю і четверту чверті ми провели на належному рівні. Щоправда, через те, що багато втратили в першій половині, так і не змогли наздогнати суперника. За 1 хв. 50 с до фінальної сирени скоротили відставання до 5-ти очок, почали ризикувати. Однак тим, що ми пішли ва-банк, скористалися гравці команди господарів, яким в значній мірі допомогли і наші помилки. У складі нашої команди відзначив би двох баскетболістів – американця Хопкінса і білоруса Бойдакова. Їхній коефіцієнт корисної дії на майданчику відповідає тому, чого очікує від них керівництво клубу. Решта ж, у тому числі і балканські легіонери Булаїч та Сміляніч, поки що недотягують”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ