Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівська „Пора” ініціює розроблення бюджетної резолюції

Львівська „Пора” ініціює розроблення бюджетної резолюції – про це під час сьогоднішньої прес-конференції повідомив голова ЛОО „Пора”, секретар Львівської міської ради Володимир Квурт.
За його словами, бюджетна резолюція – це політичний документ, який має прийматися депутатами міської ради, щоб окреслити пріоритети бюджетної політики міста на наступний період. „Бюджетна резолюція є орієнтиром для виконавчої влади міста при розробці проекту бюджету і ухвал, які впливають на доходи і видатки самого бюджету. Бюджетна резолюція робить бюджетний процес прозорим і зрозумілим для громади міста та полегшує проходження затвердження самого бюджету. Окрім того, на мою думку, бюджетна резолюція може бути ефективним механізмом довгострокового планування бюджету, оскільки націленість бюджету на короткострокову перспективу може призвести до таких видаткових рішень, що не узгоджуватимуться з майбутньою бюджетною політикою”, — зазначив Володимир Квурт.
„Пора” вимагає ввести прийняття бюджетної резолюції у практику діяльності Львівської міської ради: „Ми свідомі того, що цього  року згаяно багато часу, але вважаємо за потрібне прийняти бюджетну резолюцію саме тепер, для того, щоб бюджетний процес проходив не поспіхом, а узгоджено заздалегідь, і бюджет міста приймався не в авральних умовах, коли депутати вже не можуть розібратись у нюансах і вплинути на бюджет, а з урахуванням пріоритетів розвитку Львова.”
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ