Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівська «Пора» занепокоєна ситуацією, що склалась на українсько-польському кордоні

Громадянська партія «Пора» занепокоєна складною ситуацією, що склалась внаслідок зміни процедури отримання громадянами України польських віз після вступу Республіки Польща до Шенгенської зони. Про це ідеться у заяві Львівської обласної організації ГП «Пора», текст якої оприлюднила прес-служба.
«Українська влада не спромоглася вчасно подбати про те, щоб забезпечити для мешканців прикордонних з Польщею територій умови, які б полегшили їм отримання віз на в’їзд до Польщі. Представники Громадянської партії «Пора» неодноразово, ще з квітня минулого року, звертали увагу керівників усіх рівнів влади України та Республіки Польща на необхідність термінового вирішення проблем прикордонної співпраці. Але обіцяних з обох сторін рішень по усуненню проблеми на сьогодні так і немає.
Наслідки такої байдужості влади до проблем «маленьких українців» можуть бути катастрофічними. Адже сьогодні десятки тисяч українців, які проживають на прикордонних територіях, опинилися відрізаними від своїх родичів у Польщі. Кордони закрилися, але ніхто з влади не подбав про те, щоб забезпечити цим людям інші гідні засоби виживання», — ідеться у тексті звернення.
«Пора» закликає керівників України та Республіки Польща терміново вжити заходів для нормалізації ситуації, а відтак негайно, на думку пористів, Верховна Рада України повинна ратифікувати угоду про спрощений перетин кордону між Євросоюзом та Україною депутатами Верховної Ради України. Міністерство закордонних прав повинно укласти двосторонню угоду між Україною та Республікою Польщею про малий прикордонний рух, таку, яка діє сьогодні з Угорщиною та підготовлена із Словаччиною.
ГП «Пора» також вважає, що український уряд спільно з обласною владою повинні розробити та прийняти державну програму розвитку прикордонних територій, яка б забезпечила їх жителям альтернативні до торгівлі з Польщею засоби економічного розвитку”.  
 Нагадаємо, 11-12 січня мешканці населених пунктів українсько-польського прикордоння пікетували перед переходом у Краківці та Раві-Руській, вимагаючи спростити умови перетину українсько-польського кордону, які значно ускладнилися після вступу Польщі у Шенгенську зону. Пікетувальники на кілька годин перекрили дороги міжнародного значення.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ