Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Львівська прокуратура скасувала два накази про невихід працівників ЛАЗу на роботу

Обласна прокуратура скасувала два накази, які не дозволяли працівникам львівського автобусного заводу вийти на роботу. Про це сьогодні під час брифінгу за підсумками наради з представниками силових органів щодо ситуації, що склалася на ЛАЗі, повідомив голова Львівської ОДА Микола Кміть.
За його словами, у понеділок його заступник Тарас Федак спробував пройти з працівниками на територію заводу, аби розібратися із ситуацією. Як повідомив Кміть, на підприємстві знаходиться 19 нереалізованих готових машин, а тому можна вирішувати питання щодо їхнього арешту, аби згодом реалізувати, а на отримані кошти погасити заборгованість по зарплаті.
Під час зустрічі представники заводу, зокрема головний конструктор заявив про те, що продукцією заводу цікавляться не лише в Україні, а й у країнах ближнього зарубіжжя, і рівень попиту вимірюється сотнями машин. Водночас, як повідомив екс-керівник ЛАЗу Степан Давидяк, перед тим, як підприємство продали Чуркіну, ЛАЗом цікавилися цілий ряд інвесторів, зокрема корпорація „Богдан”. Крім того, підприємство, за словами Кмітя, має дозвіл на виготовлення автобусів, які відповідають нормам Євро-4, тобто рівня якості, який дозволяє реалізовувати продукцію ЛАЗу широко за межами України.
Опісля сьогоднішнього засідання представники ЛОДА, правоохоронних структур та представники заводу домовилися про спільні дії для врегулювання ситуації на заводі. Натомість юридичне управління ЛОДА інформувало працівників підприємства, які чекали результатів наради надворі щодо низки подальших дій, оскільки, як ішлося на нараді, начальник ГУ МВСУ у Львівській області Василь Пісний зауважив про вимогу порушити кримінальну справу міліцією при перекритті вулиць працівниками підприємства.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ