Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство  |  Здоров'я

Львівська психіатрична лікарня тричі закуповувала продукти в ФОПа, якого мали викинути з торгів

Львівська обласна клінічна психіатрична лікарня впродовж 2018 року тричі незаконно обирала переможцем відкритих торгів львівського підприємця Романа Кулая. Сума трьох угод склала 766,3 тисячі гривень.

Останній договір з Романом Кулаєм на поставку 2,3 тис. кілограм м’яса яловичини медики уклали 13 листопада. 1 кілограм м’яса обійшовся лікарні за 81 гривню, а загальна сума договору склала 186,3 тисячі гривень, повідомляє Центр громадського моніторингу та досліджень.

На тендері цінова пропозиція переможця була третьою після ФОПа Таїсії Ковальчук та компанії “Овен плюс”, які були готові поставити товар за 172,4-172,5 тисяч гривень. Замовник дискваліфікував учасників з найдешевшими цінами, бо ті замість протоколів випробувань продукції подали експертні висновки таких випробувань.

У своїй пропозиції Роман Кулай також подав ряд документів з невідповідностями. Зокрема, в “довідці про наявність механізмів та обладнання” підприємець вказав, що поставку товару буде здійснюватись орендованим автомобілем Dacia Logan, а у договорі оренди йдеться про вантажний автомобіль невизначеної марки. Крім цього, замовник вимагав, щоб продукція поставлялась в охолодженому стані, а автомобіль Dacia Logan (ВС 5891 ВО) не містить обладнанням для охолодження продуктів харчування.

В “довідці про працівників” підприємець вказав, що товар поставлятиме Пона Я.М. Також переможець надав медичну книжку Ярослава Пони, де зазначено, що чоловік є приватним підприємцем, а не працівником Романа Кулая. Інших документів, які б свідчили про юридичні відносини двох ФОПів переможець торгів не надав.

Такі ж самі порушення “Центр громадського моніторингу та досліджень” виявив на ще двох тендерах львівської психіатричної лікарні. Так, наприкінці березня 2018 року медики уклали договір з Романом Кулаєм на поставку 95 тисяч кілограм кілограм моркви, цибулі, буряка та капусти вартістю 429,9 тисяч гривень. Ще один договір був укладений в травні на закупівлю свіжої картоплі вартістю 149, 9 тисяч гривень.

Крім згаданих вище порушень, на даних торгах підприємець подав недійсну банківську гарантію, без накладення електронного підпису, а також не подав підтверджуючих документів по статті 17 після визначення його переможцем.

Впродовж 2018 року 42-річний Роман Кулай 8 разів перемагав на допорогових та відкритих торгах Львівської психіатричної лікарня. Загальна сума угод склала 1,2 мільйони гривень. Підприємець також керує компанією “Ярко”, найбільша частка якої належить Ярославу Поні (70%). До складу засновникій ТОВ “Ярко” також входить Наталія Лис – дружина начальника Служби у справах дітей Львівської облдержадміністрації Володимира Лиса.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ