Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівська санепідемстанція безпідставно вилучила з продажу понад 100 найменувань української дитячої книги – Яромир Самагальський

Фракція ВО «Свобода» у Львівській міській раді вважає, що Львівська санепідемстанція цькує українську книжку, – повідомив 22 червня на сесії міськради депутат Яромир Самагальський. Так, за його словами, під час перевірки 31 травня – 1 червня книжкових супермаркетів «Буква» СЕЗ вилучила з продажу понад 100 найменувань української дитячої літератури, серед яких зокрема книги Оксани Забіли, «Антологія українських казок» та хрестоматійні матеріали для школярів. Такий крок, як розповів Яромир Самагальський, СЕС пояснила тим, що ці книжки не мають експертизи державної санепідстанції на придатність їхнього використання дітьми.
«У цьому випадку СЕС використовує букву закону, однак абсолютно забуває про дух закону. На мою особисту думку, це є упереджені дії щодо супермаркету «Буква», адже ці книжки залишились у продажу в інших книгарнях, кіосках, їх не вилучили з бібліотек та шкіл», — зазначив Яромир Самагальський. За словами депутата, вартість проведення державної експертизи приблизно 70 000 гривень, як він переконаний, це саме та сума, заради якої і проводилась перевірка. ВО «Свобода» звернулася до міського голови та депутатів ЛМР розібратися у цій ситуації, знайти компромісний варіант, який не дозволить у майбутньому вилучати книжок у такий спосіб.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ