Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівська шпажистка Яна Шемякіна на етапі Кубка світу в грецькій Флорині здобула „бронзу”

Знана львівська шпажистка Яна Шемякіна на етапі Кубка світу в грецькій Флорині здобула бронзову нагороду, але це не допомогло їй наразі здобути олімпійську ліцензію.
У грецькій Флорині відбувся черговий етап Кубка світу з фехтування на шпагах серед жінок. Цей турнір був цікавим перш за все з огляду на те, що саме він підводив риску під серією турнірів, результати яких враховувалися при розподілі олімпійських ліцензій згідно рейтингу FIE (Міжнародної федерації фехтування).
Львівські шанувальники спорту з нетерпінням очікували інформації з Флорини, де боротьбу за нагороди вело 88 учасниць. Адже наша землячка Яна Шемякіна мала шанс забронювати собі місце в олімпійській збірній. І все нібито для вихованки заслуженого тренера України Андрія Орліковського складалося якнайкраще. Галичанка впевнено крокувала до мети, долаючи одну за одною суперниць. Так у чвертьфіналі Яна більш ніж переконливо (15:8) здолала опір Наталі Мелльхаузен з Італії. Але ситуація склалася таким чином, що півфінальна дуель Шемякіної з угоркою Ільдіко Мінча-Небальд мала суперважливе значення – на кону стояла путівка у Пекін. На жаль, у вирішальний момент нашій землячці не вистачило витримки і в підсумку перемогу святкувала Мінча-Небальд – 15:11, яка тепер вже точно змагатиметься за олімпійські нагороди в Піднебесній. А найприкріше, що в світовому рейтингу Шемякіна лише двома пунктами поступилася росіянці Любові Шутовій, яка у Флорині в чвертьфіналі поступилася Імке Дуплітцер з Німеччини – 7:15. Остання разом з Шемякіною в Греції зійшла на третю сходинку подіуму. А головний приз, тактично перегравши китаянку Жон Вейпін (7:5), здобула кривдниця Яни Мінча-Небальд. 
Однак в Шемякіної ще залишається останній шанс вибороти олімпійську ліцензію. Для цього наприкінці квітня необхідно буде вибороти місце серед трьох найкращих на відбірному турнірі європейської зони. Зазначимо, що там кожну країну Старого Світу може представляти лише одна шпажистка. До того ж серед учасниць не буде тих, хто забронював собі вже білети в Пекін згідно рейтингу FIE.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ