Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівська станиця Пласту Національної скаутської організації України найбільша за чисельністю у світі

Станом на листопад 2005 року станиця Львів нараховувала 6 гнізд УПН загальною чисельністю близько 130 новаків; 27 куренів УПЮ загальною чисельністю близько 630 юнаків; осередок праці УСП, який нараховує близько 150 старших пластунів; осередок праці УПС, який нараховує близько 50 сеніорів. Сьогодні осередок нараховує 1 000 чоловік віком від 6 років. Львівська станиця Пласту Національної скаутської організації України найбільша у світі за чисельність на другому місті Торонто (Канада). Найбільш активними є студенти Національного університету „Львівська Політехніка”, Львівський національний університет імені Івана Франка та Український католицький університет.
За словами прес-секретаря осередку Яреми Духа, жодного поділу на національності немає. У Пласті є люди багатьох національностей.
У пластунів одвічні проблеми з приміщенням. Як зазначив „Гал-info” голова осередку у Львові Микола Музака, інші скаутські організації ввжають їх своєрідним еталоном, а приміщення у них з’явилося тільки зараз, проте оренда на нього вже закінчується, як і в усіх шести гніздах. Проблемним для них також стало влаштувати гостей з різних областей, що приїхали на щорічний фестиваль приурочений „Дню пластуна”, деякі з них проживатимуть у сім’ях, а всі інші за свої кошти у Сихівській турбазі, яка єдиною погодилася їх прийняти, не зважаючи на кількість.
Загалом в станиці відбулось близько 80 акцій станичного рівня, які найчастіше організовували юнацькі курені.
Станиця Львів допомагає Львівській окрузі та  Мальтійській службі допомоги подарувати  радість дітям сиротам, беручи участь в акції „Святий Миколай — дітям інтернатів”, щорічно станиця приймає близько 600 листів від дітей та передає до Святого Миколая їхні побажання, станиця Львів взяла найактивнішу участь у традиційній акції “Вифлеємський Вогонь миру”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ