Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівська „Свобода” запропонувала свій варіант антикризових заходів

Львівська обласна адміністрація не пропонує дієві заходи для подолання кризової ситуації в області в межах свого трудового поля, а запропоновані - формальність. Про це сьогодні, 7 листопада, під час прес-конференції «Пропозиції ВО «Свобода» щодо антикризових заходів у Львівській області» повідомила голова Львівської обласної організації ВО "Свобода" Ірина Сех.
Вона зазначила, що в переліку немає прописаних заходів з приводу захисту населення, яке проживає за межею бідності - 880 тисяч. „Є ще інша проблема, адже 400 тисяч населення області перебуває у трудовій міграції. „Заходи, що запропонувала ЛОДА є лише формальністю, більшість з 36 пунктів стосуються лише дрібного скорочення управлінських витрат, таких, як закупівля меблів чи ноутбуків”, - зазначила Ірина Сех.
Голова громадської організації "Центр соціально-економічного моніторингу", кандидат економічних наук Ярослав Качмарик вважає, що Львівська облдержадміністрація повинна була значно раніше запропонувати заходи подолання кризи, ознаки якої спостерігаються ще з 2007 року, та додав, що було проведене соцопитування з приводу фінансової кризи, і на запитання: чи вірите ви в можливість анитикризового правління, 94% респондентів відповіли, що не вірять.
ВО "Свобода" вважає, що фінансова криза має вирішуватися не за рахунок зменшення рівня життя населення, а за рахунок зменшення доходів фінансових установ та підприємницьких структур, а для цього потрібно створити стабілізаційний фонд за рахунок скорочення управлінських витрат ЛОДА, місцевих органів управління, провести контроль виконання обсягу та фінансування програм з обласного бюджету, проводити розвиток сільськогосподарського виробництва, за рахунок впровадження обласної системи закупівель продукції у населення, а також встановити максимальну торговельну надбавку на оптово-відпускні ціни – 10% та забезпечити контроль на формування роздрібних цін в організованій торгівельній мережі.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ