Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівська УНП закликає Тимошенко також визнати УПА

Львівська обласна організація УНП вітає ініціативу Віктора Ющенка щодо надання воїнам ОУН-УПА статусу „учасників боротьби за незалежність України”. Про це 29 січня 2010 рок, повідомила прес-служба ЛОО УНП.

Львівська обласна організація УНП переконана -- це перший серйозний крок, який було здійснено у цьому напрямку вперше за 18 років Незалежності України.

 

Як відомо, за найскромнішими підрахунками істориків у часи Другої світової війни на теренах Західної України діяло близько півмільйона українських повстанців. Саме вони стали на оборону рідної землі від московської та німецької окупації. За свою героїчну діяльність, замість слави та визнання, ці люди не отримали навіть статусу ”учасника бойових дій”. В той час, як з волі нашої влади статус "ветеранів Великої Вітчизняної", окрім учасників бойових дій тих часів, отримали ветерани НКВС-МДБ, які, власне, й були організаторами голодоморів та численних репресій в Україні. Саме ці люди сьогодні користуються численними привілеями, бо їхні злочини проти українського народу заховані у засекречених архівах. І, що найгірше, це не викликає жодного справедливого обурення, ні в української влади, ні в суспільства. В той час як боротьба проти надання статусу ветеранам УПА є відчутною.

 

Львівська обласна організація УНП закликає прем’єр-міністра України та Верховну Раду України виявити політичну волю та втілити ініціативу Президента України в життя, забезпечивши виконання його указу відповідними нормативними актами та підкріпивши відповідними законопроектами.

 

Досить керуватися радянською пропагандою, обстоюючи свої політичні дивіденди. Настав час відновити історичну справедливість та повернути нації власну гідність в ім’я, і мертвих, і живих, і ще ненароджених.

Слава Україні!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ