Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівська УРП просить визнати Партію регіонів антидержавною

Львівська крайова організація Української республіканської партії просить у Львівської облради підтвердити рішення дворічної давності про необхідність визнання Партії Регіонів антидержавною організацією. Про це йдеться у зверненні партії, надісланому на адресу Гал-інфо.

 

«7 лютого ц.р. відбулося повторне голосування (2-й тур) на чергових виборах Президента України. За попередніми даними ЦВК із незначною перевагою перемогу здобуває лідер Партії Регіонів Віктор Янукович.

 

За традицією демократичних країн у суспільстві мали б визнати такі результати виборів і об'єднатись навколо нового президента. Якби не одне «але». Адже, програма Партії Регіонів, яку має намір втілювати в життя Президент В.Янукович, спрямована на повернення до епохи знавіснілого кучмізму і відкриває шлях до ліквідації самої Незалежності України. Недарма, перший виступ Януковича одразу після оголошення даних екзит-полів вже прозвучав російською мовою. Надалі, вочевидь, слід очікувати реанімації сумнозвісного ЗУБРу (об'єднання держав «За Україну, Білорусь і Росію») у формі ЄЕПу, митного союзу тощо. Наші хлопці знову гинутимуть у війнах за чужі інтереси. А українство вкотре опиниться в резервації.

 

Дивує, чому мовчать українські патріотичні партії та громадські організації!? Невже вони сподіваються на «крихти з панського столу» в обмін на зраду національних інтересів і бажають пройти шлях яничар - українців, що давно прислуговують Партії Регіонів.

 

Водночас, ми переконані, що демократією на цих виборах Президента було грубо знехтувано! Адже, на заході України, де традиційно міцною є електоральна база демократичного кандидата, місцева влада самоусунулась від головного завдання - забезпечити належну явку виборців. У той час, як на сході та півдні України можновладці мало не «під дулом автоматів», шляхом залякування, погроз буквально гнали електорат на виборчі дільниці, та пильно контролювали результати голосування.

 

Тому, легітимність Януковича як Президента, буде постійно піддаватись сумніву. І, зокрема, через те, що фактично його підтримали менше третини виборців України. Та й дії майбутнього Президента неминуче ітимуть врозріз з Конституцією України та вибором народу на референдумі у грудні 1991-го року.

 

Ми не можемо змиритись з таким розвитком подій. І закликаємо громадськість всіляко протистояти будь-яким антидержавним випадам В.Януковича. Просимо Львівську обласну Раду невідкладно висловити свою чітку позицію і, зокрема, підтвердити власне рішення дворічної давності про необхідність визнання Партії Регіонів антидержавною організацією.

 

Звертаємось до лідерів проукраїнських сил із закликом об'єднатись перед реальною загрозою московського реваншу в Україні і виробити спільну програму дій із захисту української незалежності», – йдеться у зверненні.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ