Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Львівська влада не погоджується на відкриття заводу із переробки свинцевих акумуляторів на території міста

У Львові не можуть вирішити питання із прийняттям у експлуатацію ТзОВ „Левмет”, яке планує здійснювати переробку відпрацьованих акумуляторних батарей та утилізацію відпрацьованого електроліту. Про це сьогодні на прес-конференції говорили представники Львівської міськради, керівництво ТзОВ „Левмет” та контролюючих служб Львівської області.
„Раніше ми збирали старі акумулятори і транспортували на Східну Україну, де на підприємствах здійснювали кінцеву переробку. За кошти ЗУАТ „Вторкольормет” було розроблене техніко-економічне обґрунтування безпечного виробництва із замкнутим циклом переробки відпрацьованих свинцево-кислотних акумуляторів. На базі „Вторкольормет” було створено ТзОВ „Левмет”. Ми отримали дозволи із міської ради на будівництво, заключили договір на внесення інвестиційного внеску”, – розповів голова правління-директор ЗУАТ „Вторкольормет”, який є співзасновником ТзОВ „Левмет”.
За словами директора ТзОВ „Левмет” Ігоря Романчука, після закінчення будівництва заводу міська рада не надає дозвіл на призначення державної приймальної комісії, яка має визначити, чи вводити у експлуатацію ТзОВ „Левмет”.
За словами начальника управління екології та благоустрою департаменту містобудування ЛМР Ореста Пруста, таке виробництво належить до 2-3 категорії небезпеки.
„Необхідно було провести громадські слухання. Якщо будуть виконані усі вимоги законодавства та пройдуть громадські слухання, тоді міська рада зможе прийняти рішення щодо призначення державної приймальної комісії”, – розповів Орест Пруст.
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ