Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівська влада планує залучити до громадських робіт 800 осіб

Міська рада визначила перелік громадських робіт на цей рік. Громадські роботи можуть виконувати як безробітні особи, так і ті, хто працює для отримання додаткового заробітку, пенсіонери, інваліди, учні та студенти. Зараз комунальні підприємства працюють над створенням робочих місць для тимчасової зайнятості населення.

 

У Львові перелік громадських робіт визначено з 16 робітничих професій. Серед них – підсобні роботи під час ремонту дитячих закладів, спортивних майданчиків, землевпорядні роботи, догляд за особами похилого віку та інвалідами, збирання та заготівля лікарських рослин, роботи з архівною документацією тощо.

 

Установам та організаціям іншої форми власності запропоновано розглянути можливість створення тимчасових місць для оплачуваних громадських робіт.

 

На громадські роботи скеровує міський центр зайнятості. Фінансування проводиться за кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, а також підприємств, для яких роботи виконуються за договором.

 

Цього року до громадських робіт у місті планують залучити 800 осіб. Торік громадські роботи виконували 699 безробітних громадян, в тому числі жінки –  461, молодь віком до 35 р. – 258 осіб, повідомили у відділ праці Львівської міської ради.

 

Довідка

 

Оплачувані громадські роботи – це загальнодоступні види некваліфікованих робіт, а також кваліфіковані роботи, які організовують з метою надання додаткової соціальної підтримки та забезпечення тимчасової зайнятості осіб, які шукають роботу.

 

Особи, зареєстровані як безробітні, залучаються до оплачуваних громадських робіт на термін, що сумарно не перевищує 180 днів у межах календарного року. 

 

Оплачуються громадські роботи за тарифними ставками та посадовими окладами відповідно до законодавства, які не можуть бути меншими за розмір мінімальної заробітної плати.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ