Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Львівська влада проситиме в уряду грошей для освітян

Львівська міська рада ініціюватиме звернення до уряду щодо недофінансування галузі освіти з державного бюджету у 2011 році, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Ситуація в галузі освіти є критичною по всій Україні. Міністерство освіти недофінансовує галузь на 3 млрд. Усі міста поставлені перед загрозою зменшення виплат вчителям. Львівська міська рада при прийняті бюджету додала кошти з власних надходжень, щоб забезпечити певні виплати, які для нас є дуже важливими, зокрема усю роботу позашкілля: це гуртки, студії , секції. Ситуація є подібною у інших галузях і якщо минулого року можна було зробити деякий перерозподіл між медициною, культурою, галуззю молоді і спорту та освітою , то на сьогодні вся гуманітарна сфера недофінансована з державного бюджету.

Більше того, цьогоріч зі Львова заплановані вилучення, чого раніше не було. В той час, як деякі інші регіони отримують дотації . Ми не говоримо «додайте» нам якісь додаткові кошти, ми говоримо «не забирайте», те що зібрано з податків у Львові», - зазначив заступник міського голови з гуманітарних питань Василь Косів.

Нагадаємо, міський голова Андрій Садовий піднімав цю тему на засіданні Асоціації міст України, яка відбулась вчора в Києві.

«Дуже важливо, щоб сьогодні відбулася консолідація всіх і було спільне звернення до Уряду щодо неприпустимості зменшення видатків на освіту, коли одночасно відбувається збільшення видатків силовим структурам», - додав Василь Косів.

Нагадаємо, педагоги Львова 1 березня обговорили недофінансування і нововведення в галузі освіти у Личаківській райадміністрації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ