Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Львівська влада збирається підтримати місцевого видавця на 350 тис. грн

Минулого року на підтримку львівських видавництв Львівська міська рада виділила 350 тис. грн. Цього року мерія оголосила новий конкурс на підтримку україномовних видань. Про це сьогодні, 25 лютого, під час прес-конференції повідомив заступник міського голови з гуманітарних питань Василь Косів.

 

У 2009 році за підтримки Львівської міської ради львівськими видавництвами було видано 17 україномовних книг. Як розповів директор видавництва «Літопис» Михайло Комарницький, однією з книг, що була видана за підтримки Львівської міської ради, стало повне зібрання творів Богдана-Ігоря Антонича, яке обійшлося в 70 тис. грн.  З них 20 тисяч надала Львівська міська рада.

 

Цьогорічних одержувачів фінансової підтримки визначить конкурсна комісія з питань книговидавничих проектів. Туди увійдуть представники львівських бібліотек, Форуму видавців, Спілки письменників України та особи, що зможуть фахово і різносторонньо оцінити пропозиції львівських видавництв.

 

Певну перевагу матимуть книги на львівську тематику. Також при оголошенні переможців буде враховано побажання львівських бібліотек, які щороку складають списки необхідної літератури.

 

Фінансова підтримка видання не може перевищувати 20 000 грн чи становити більше 50% вартості тиражу. Василь Косів висловив сподівання, що цьогорічна сума підтримки буде не меншою, ніж 350 тис. грн.

 

З умовами конкурсу можна ознайомитися на сайті Львівської міської ради http://www.city-adm.lviv.ua/news/actual/7715-konkurs-na-pidtrimku-ukrajinomovnogo-knigovidanna-u-m-lvovi

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ