Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівська „За Україну” пропонує обирати депутатів місцевих рад мажоритарно, щоб не ховались за списками

Вибори до місцевих рад повинні пройти за оновленою системою. У цьому переконаний депутат Львівської обласної ради, голова ЛОО партії „За Україну” Ярослав Пітко, – повідомила прес-служба ЛОО партії „За Україну”.
 

„Оптимальним варіантом під час виборів до місцевих рад є  не пропорційна система виборів, а мажоритарна.  Вона дасть можливість обирати у представницькі органи влади конкретних людей. Зважаючи на їх професійну підготовку, моральні якості і конкретні справи”, - каже депутат.

 

Крім того, переконаний Ярослав Пітко, у законі треба передбачити відповідальність депутатів усіх рівнів  і їх підзвітність виборцям. Плюс – спрощена система відкликання обранців.

 

„Сьогодні депутати ховаються за партійними списками. Бо люди обирають лише лідерів.  А разом з ними, під виглядом гарних політичних гасел, до влади приходять ті, хто породжує масові негативні явища та корупцію”,  - каже Ярослав Пітко.

 

За словами голови ЛОО партії „За Україну”, якщо систему виборів до місцевих рад не змінять, то „За Україну” все рівно робитиме свої списки відкритими. Щоб люди знали, хто саме висувається  від політичної сили.

 

Нагадаємо, 1 квітня Верховна Рада відправила законопроект щодо зміни дати виборів та строку повноважень  мерів, місцевих та селищних рад до Конституційного суду.

 

КС має розглянути законопроект до 15 червня 2010 року. Згідно з самим законопроектом, вибори до місцевих рад пропонується провести 27 березня 2011 року та збільшити строк повноваження депутатів до п'яти років, а також встановити строк повноважень сільського, селищного, міського голови п'ять років. Згідно із постановою, Верховна рада має розглянути зміни до Конституції на цій та наступній сесії Верховної ради після отримання висновку КС.

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ