Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівська залізниця попросила допомоги церкви: крадії знахабніли вкрай

На Львівській залізниці б’ють на сполох: у першому кварталі 2010 року зафіксовано небувале зростання кількості випадків втручання сторонніх осіб у роботу залізничного транспорту. У більшості випадків мова іде про крадіжки обладнання і майна залізниці, а це зводить нанівець усю роботу з гарантування безпеки руху, – повідомили у прес-центрі ДТГО «Львівська залізниця».

 

Упродовж січня-березня 2010 року на Львівській залізниці зафіксовано 61 випадок крадіжок, пошкоджень верхньої будови колій та іншого обладнання і технічних засобів залізниці проти 35 випадків за аналогічний період 2009 року. Найбільшу кількість втручань здійснено на Ужгородській, Львівській та Рівненській дирекціях залізничних перевезень.

 

На території Львівської дирекції (Львівська область, ДН-1) – 12 випадків, у тому числі: Пустомитівський район – 4 випадки (поблизу сіл Миклашів, Борщовичі, Пікуловичі, Глинна-Наварія, м. Пустомити); Жидачівський район  – 3 випадки (поблизу сіл Підвисоке, Бородчиці, Жирове та міст Ходорів, Розділ); Буський район – 1 випадок (с. Задвір’я, Полтва, Куткір, Красне); Львів та околиці – 4 випадки (Підзамче, Запитів, Жовтнева, Рясне).

 

По Рівненській дирекції (ДН-3, Рівненська і Волинська області) – 10 випадків, у тому числі: Сарненський район – 6 випадків (поблизу сіл Страшево, Крута Слобода, Заверіччя, м. Сарни); Ковельський район  – 1 випадок (ст. Вербка поблизу міста Ковель); Здолбунівський район – 1 випадок (м. Здобунів); Кременецький район – 1 випадок (смт. Кременець); Березнівський район – 1 випадок (с. Моквин).

 

По Ужгородській дирекції (Закарпатська область, ДН-5) – 26 випадків, у тому числі: Ужгородський район – 12 випадків (поблизу сіл Ратівці, Холмок, Тийглаш, Петрівка, Червоне, Мінеральне, Соломоново, Шішловці, Концово, Минай, Розівка, Оноківці, Невицьке); Велико-Березнянський район – 5 випадків (с. Мирча, Малий Березний, Завосино, Стричава, Княгиня, Забрідь, Домашин); Мукачівський район – 3 випадки (с. Визниця, Кендереші, Горонда, Жнятино, Ключарки); Берегівський район – 3 випадки (с. Іванівці, Мужієво, Велика Добронь, Свобода); Виноградівський район – 1 випадок  (с. Фанчиково, Нове Село); Іршавський район – 1 випадок (с. Заріччя, Сільце); Свалявський район – 1 випадок (с. Обава, Драчино, Сусково).

 

Найчастіше розкрадання верхньої будови колії (рейок) і обладнання залізниці зловмисники здійснюють задля збагачення, однак вони не задумуються над тим, що їхній «заробіток» може коштувати сотням людей життя. Крадіжка шматка рейки, кількох метрів кабелю або жмені гайок і болтів запросто може призвести до катастрофи, наслідки якої неможливо передбачити. За своєю суттю такий злочин зовсім не відрізняється від терористичного акту, оскільки чиниться він так само свідомо. Співучасниками злочинної діяльності є і приватні підприємці, які здійснюють прийом нібито брухту металів, насправді усвідомлюючи, що той – залізничного призначення. Залізничники звернулися до правоохоронців із пропозицією здійснити перевірку пунктів прийому металобрухту з метою виявлення тих, які не гребують залізничним обладнанням та інвентарем.

 

Також залізничники у боротьбі зі зловмисниками сподіваються на допомогу місцевих органів влади та священнослужителів. Більшість крадіжок та пошкоджень технічних засобів залізниці зафіксовано поблизу сіл і як свідчать дані – чинять їх в основному непрацюючі. Залізниця щороку проводить профілактичну роботу з протидії злочинності на транспорті у навчальних закладах та на підприємствах на території всієї Західної України, сотнями лекцій охоплено школи, технікуми, заводи. Однак, можливості конструктивного діалогу з громадами населених пунктів у залізничників обмежені. Натомість священики, голови сільських, селищних та міських рад як ніхто інший таку можливість мають. Львівська магістраль звертається до них із проханням та закликом долучитися до акцій з протидії крадіжкам обладнання залізничного призначення. Спільними зусиллями ми можемо запобігти аваріям і катастрофам, які здатні завдати шкоди здоров’ю та життю громадян, а також  погіршити екологічну ситуацію.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ