Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівська залізниця пропонує переховати знайдені на Підзамчі людські останки уже весною наступного року

Львівська залізниця пропонує провести перепоховання жертв Голоду 1947 року, останки яких було знайдено на території Підзамчівської дистанції колії, навесні, а не у ІІІ кварталі 2008 року, як пропонує директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Марія Желіско, -- повідомляє прес-центр „Львівської залізниці”.
„Загиблим від голоду потрібне належне вшанування. Цим і керується Львівська залізниця, а тому вона взялася допомогти місцевій владі у проведенні перепоховань останків загиблих. За вказівкою начальника залізниці Михайла Мостового на заводі залізобетонних конструкцій і будівельних деталей виготовлять необхідну кількість домовин. Також залізниця долучиться до випуску інформаційного буклета про підзамчівський фрагмент Голоду 1946-1947 років. На місці, де знаходиться залізничне підприємство, перестала страждати трагедією, яка трапилася на тому місці шість десятків років тому, там, як сказав Михайло Мостовий, коштом залізниці буде збудовано капличку”, -- йдеться у повідомленні.
Перші останки жертв Голоду 1947 року на Підзамчі було виявлено у 2005 році, а протягом двох наступних років їх було віднайдено близько 500. З’ясовано, що абсолютна більшість жертв – чоловіки, 96 із яких – підлітки. Знайдено і кілька останків дітей. 7 черепів, які належали підліткам, прострілені. В 22-ох черепах дорослих жертв теж виявлені кульові вогнепальні поранення. З них абсолютна більшість спричинені пострілами з малокаліберної зброї 5,6 мм. Постріли були зроблені переважно в тім’я або скроню. Простежуються прижиттєві пошкодження кісткової тканини тупими предметами, які могло бути причиною смерті.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ