Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівська залізниця виграла суд у справі недостовірної інформації, поширеної МВС

Суд задовольнив позов Львівської залізниці до Міністерства внутрішніх справ України. Нагадаємо, Львівська залізниця зверталася до суду про визнання такою, що не відповідає дійсності та принижує ділову репутацію ДТГО «Львівська залізниця» інформації, яка була розміщена 3.04.2007 року на офіційному сайті МВС, а саме інформація про крадіжку, яку скоїли працівники Львівської залізниці. Мова йде про повідомлення, яке 3 квітня цього року оприлюднив Департамент зв’язків з громадськістю Міністерства внутрішніх справ.
Його текст був такого змісту: «Два начальники залізничних станцій – директор сільськогосподарського підприємства та директор приватного підприємства – восени минулого року на одній із згаданих станцій незаконно демонтували вантажну платформу й викрали 5,3 тис. м. куб. піску, який знаходиться на вказаній платформі. Це завдало Державному територіально-галузевому об’єднанню «Львівська залізниця» збитків на суму близько 300 тис. гривень».
Печерський районний суд міста Києва задовольнив позовну заяву частково. Суд визнав поширену інформацію такою, що не відповідає дійсності і принижує ділову репутацію ДТГО «Львівська залізниця» та зобов’язав Міністерство внутрішніх справ у місячний термін з набрання рішення законної сили спростувати цю інформацію під заголовком «Спростування» без будь-яких коментарів, у такий самий спосіб, як була поширена недостовірна інформація. Про це «Гал-info» повідомила прес-секретар Львівської залізниці Лілія Криницька.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ